חול המועד סוכות

השאלה: בס"ד
שלום וברכה, הוריי עובדים בחול המועד סוכות והם יכעסו אם לא אענה להם לטלפון אז אפשר לענות להם כשהם מתקשרים?

ואם משמח אותי להיות במחשב בחול המועד סוכות ולהקליד ולכתוב במחשב אז אפשר?

והאם מותר להכין אוכל כרגיל? והאם מותר להדליק גז? אור? חשמל? מחשב? טלויזיה?(למרות שאני לא רואה טלויזיה)...

אני במשפחה שלא שומרת תורה ומצוות ומאוד קשה לי גם בחול המועד לא לעשות מלאכה כי הורי יכעסו אם ידעו שאני לא עושה מלאכה...

מה בעצם האיסורים בחול המועד סוכות?

תודה רבה,תזכו למצוות! חג שמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 1:50:04 AM
בס"ד

מועדים לשמחה

בחול המועד אין עושים מלאכות כמו בשבת, מלבד כל הבערה שהותרה וכן בישול או דברים הנדרשים למועד עצמו, על כן כל עניני בישול לחג מותר,וכמו כן בודאי להדליק גז, אש, טלפון וכדו´, גם מחשב מותר להדליק ולכבות, אבל כתיבה ושמירתה אין לעשות אלא לצורך דבר האבד. דהיינו שאם לא תעשה הדבר יפסד, כגון דברי תורה שחשבת, אבל סתם כתיבה אין לעשות בחול המועד, אבל אפשר לשחק (משחקים מותרים).

מועדים לשמחה