חול המועד סוכות

השאלה: ב"ה

שלום וברכה, אני הבנתי שבחול המועד אפשר לעשות מלאכות מלבד לכתוב, לתפור, לכבס ולגהץ. האם זה נכון?

ולי קשה לא לעשות מלאכה כמו לאסוף את השיער ולהוריד ומפעולה זו נושרות לי שערות... (אני מקווה שזה לא אסור)...

אותי משמח להיות במחשב ולכתוב במחשב אז זה מותר? מאוד קשה לי לא לעשות מלאכות(מלבד לכבס,לתפור,לגהץ ולכתוב) כי אני גרה עם משפחה שלא שומרת תורה ומצות...

תודה רבה מראש, חג שמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 1:49:03 AM
בסד

שלום וברכת ד´

מותר לאסוף שער וכן להוריד אבל לא לספר.
מותר להיות במחשב אבל לא לשמור את מה שאת כותבת.
אנא פרטי שאלות, לא בצורה כללית, כיוון שלכל כלל יש גם יוצאים מהכלל, ועל כן בשאלות ספציפיות אפשר לענות יותר מדויק.

מועדים לשמחה