כביסה בחוה´´מ

השאלה: שלום,
יש לי הנאה גדולה מסידור הבית. כביסה רבה עומדת וממתינה לי בגין חוה"מ ואני רוצה לכבס אותה, בא לי לכבס אותה, זה גורם לי הנאה. יש לציין שאין לי כרגע עבודות בית אחרות כמו בישול ואירוח, ואני לא עושה זאת בלחץ.
מהו הדין במקרה כזה? האם זה דומה להיתר שטיפת כלים בשבת לעיתים? האם יש עניין שך מראית עין?
תודה
דנה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 2:01:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חז"ל גזרו ואין להתיר גזרות של חכמים אלא במקרים מיוחדים שאין מה ללבוש, אבל שעמום והנאה אינן טענות שמתירות כבוס בחול המועד.