לימודו של הרב הנזיר

השאלה:

אני תלמיד ישיבה, מתעניין בדרך לימודו של הרב הנזיר את ספרי האמונה. יודע אני שלמד הרב אצל הרב הנזיר הרבה שנים, והייתי שמח אם יפרט לי הרב תוכנית לימודים ע"פ מה שלמד מהרב הנזיר (וגם ע"פ דעת הרב עצמו), אני מתכוון למשל, אילו ספרים הכי חשובים וראשוניים, כיצד ללמוד בהם עצמם (למשל, לפתוחצמקורות דומים וכד), איך לשלב מקורות מהספרות הכללית ועוד כהנה.
תודה רבה לכב הרב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יצאו כמה דברים בכתב בנושא זה. תשאל את הרב יוסף טולידאנו -
הרב של שכונת גבעת זאב מן הקרובים לבית הנזיר היכן בדיוק הדברים
כתובים. עכ"פ הנזיר היה מיוחד, ודרכו אינה מתאימה לציבור.