גילוח בספירת העומר

השאלה: שלום רב וברת ה´ עליכם!

יש כל מיני דעות ומנהגים בנוגע לגילוח בימי הספירה. רציתי לשאול מתי מותר להתגלח לדעת הספרדים? האם יש ימים יוצאי דופן שבהם אכן מותר להתגלח?

יש לציין שאבי לא רוצה שאני ישאר ככה (לא מגולח). וזה מגיע לויכוחים, והוא אומר אנחנו לא נוהגים לשמור אלא להתגלח כל יום שישי ואני יודע שזה טעות וודאית ואין שום מנהג כזה, אבל הייתי שמח לדעת האם יש לנושא הזה צד בהלכה ביחס לשאלות הנ"ל.

תודה ושבת שלום!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 4:00:43 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השנה תוכל להתגלח ביום ו´ ר"ח אייר, לאחר מכן ביום העמצאות ולאחר מכן בל"ד לעומר. ומשם תמשיך כרגיל.
המנהג שמתגלחים כל יום שישי הוא ממנהגי תימן.