הסעה ע"י נהג נכרי ביו"ט

השאלה:

האם מותר להחזיר זקן לבית אבות ביו"ט ע"י נהג נכרי? (כגון בסיום ליל סדר אצל בנו וכד)

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תיאורטית יש מקום לדון לכאורה בדבר. האיסור הוא הבערה ע"י המכונית (כאשר אין בעית תחומין). הבערה הותרה אף ללא צורך אוכל נפש אלא לצורך גופו, הבערה שיש בה יצירת אש אסורה מדרבנן, וע"י נהג נכרי לכאורה לכאורה אין בכך איסור,יש כאן שבות דשבות לצורך חולה אם התשלום נעשה שלא בחג.
אך יש בעיות נוספות כגון פתיחת דלתות ונעילתן ע"י ישראל ובעיקר מראית עין ואוושא מילתא שמכונית נוסעת בחג. לכן למעשה אין לנהוג כך