חג השבועות ולימוד נשים

השאלה: שלום וברכה

ידוע שבערב חג השבועות ראוי ללמוד תורה כל הלילה

א. האם המצווה\חובה הזו מיוחסת רק לגברים?

ב. לימוד הזוהר- שמעתי שצריך ללמוד את הזוהר הקדוש בליל שבועות - האם זה מיוחד רק לגברים ומגיל מסוים, או שנשים גם יכולות וגברים צעירים?

ג. במידה ואני נמצאת בביתי, ואחים ודודים שלי לומדים ואני גם רוצה ללמוד אך אין לי בת-חברותא, האם אני יכולה להישאר עם הגברים או שיש בזה חוסר צניעות? (סביר להניח שהדודים יגיעו)

תודה ור"ח טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:36:31 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. זה מנהג שנהגו ישראל. המנהג התקבל רק על גברים ולא נשים. אם יש נשים שרוצות הן יכולות ללמוד אבל ללא חיוב וללא חשש של תערובת.
ב. מי שלא מבין זוהר עדיף שילמד דברים שהוא מבין.
ג. באופן עקרוני אם זה לא מפריע ואת לא מפריע להם, אפשר ללמוד.

שנזכה לקבלת תורה בשמחה