טיסה בסוכות די דחוף!

השאלה: ב"ה
שלום רב!
אני חוזר בתשובה בן 16 וחצי ואני בא ממשפחה די חילוניתף בסוכות המשפחה שלי רוצה לטוס לתורכיה האם מותר לי לטוס איתם? הם רוצים לשלושה ימים אז כנראה שזה יצא על שבת או חג בנוסף לחול המועד.. אשמח לשתובה מהירה הם רוצים לדעת אם אני בא או לא בכדי להזמין כרטיסים...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 4:13:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכאורה אתה לא תוכל לשבת בסוכה כמעט כל ימי הסוכות, וכמו כן אין זה צורך מצווה, ואם יש לך משפחה או חברים בארץ שכיף לך להיות אצלם, נראה שעדיף שתשאר בארץ בימי החג, ותלך כאן בארצנו הקדושה לחוג את החג, אפשר לבקר בחצרות האדמורי"ם בירושלים, ועוד מקומות, ובכך תהיה לך אוירת חג אמיתית, ולא לנסוע לטייל בעולם כשאין לך סוכה וארבעת המינים.