יו"ט שני של גלויות

השאלה:

כבוד הרב:
מה ההלכה - מבלי להתחשב בפוליטיקה (השקפה ציונית\ממלכתית או השקפה חרדית) - לבן חוץ לארץ, שמקום מגוריו הקבוע ופרנסתו בחו"ל, שמבקר בארץ עם אישתו וילדיו בחגים, לגבי יום טוב שני של גלויות:
א) דינו כבן ארץ ישראל (חכם צבי, שועה"ר)
ב) דינו כבן חוץ לארץ (רוב הפוסקים)
ג) נוהגים כיום טוב רק לחומרא (מצוות עשה ולא תעשה דאורייתא, אבל מתפללים כמו אנשי ארץ ישראל)?
לפי אות ב) ו-ג) למעלה: ביום טוב שני של גלויות, מותר לבן חוץ לארץ להנות ממלאכה עשויה בעבורו ע"י בן ארץ ישראל?
תודה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

דינו כבן חו"ל וחייב ביו"ט שני של גלויות, אולם רק בצינעה ולחומרא.
ומותר ליהנות ממלאכת בן א"י.