יש כפרה?

השאלה: שלום!

תקפצו שנייה כמה ימים קדימה לסוף צום יום כיפור. הרגע נגמר הצום והתקיעות ומתחילים תפילת ערבית של מוצאי הצום. מה הפסוק הראשון שאומרים:
"והוא רחום יכפר עוון ולא ישחית וכו´..."

איזה עוון??? הרי הרגע נתכפרו לנו כל עוונותינו, לא? ואם בכל מקרה נגיד את הפסוק - האם שווה באמת לחזור בתשובה, הרי בכל מקרה יוצא שעדיין יש לנו חטאים?!?!?!?!?!?

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 4:11:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא שאלת טוב, שהרי הפסוק לא מדבר על סליחה, אלא מדבר על מהות הבורא שהוא מרחם ומכפר לעם ישראל, וזה אמנם נעשה ביוה"כ. א"כ היכן יש כאן בקשת סליחה או כפרת עוונות, יש כאן תואר לקב"ה שהוא מכפר עוונות של ישראל והוא יושיע את ישראל.