כלי נגינה ביום טוב

השאלה:

1)האם מותר ביום טוב לנגן? אני מתכוון לכל כלי הנגינה

2)האם מותר בראש השנה לנגן? מפני שמותר לתקוע בשופר ואני מתכוון בשאלה מספר 2 לכל כלי הנגינה

3)האם מותר ביום טוב או בראש השנה לקחת לפני צאת החג כלי נגינה למקום מסוים כדי לנגנן בו במוצאי החג? אני מתכוון לכל כלי הנגינה

4)האם מותר להתפלל שחרית בעלות השחר הראשון שזה 90 דקות לפני הנץ? אני מתכוון לפסוקי דזמרה,לקריאת שמע,לתפילת עמידה ולכל החלקים שאחריה עד עלינו

5)האם בתשובות לשאלה 1,לשאלה 2,לשאלה 3 ולשאלה 4 יש הבדל בין האשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אסור.
2. אסור פרט לשופר לתקיעותיו.
3. לא, הוא מוקצה.
4.עלות השחר הוא 72 דקות לפני הנץ זמן ק"ש הא כ 50 דקות
לפני הנץ ובאשר לתפילה רק מי שאנוס ואינו יכול להתפלל יותר
מאוחר מותר להתפלל מעה"ש
5. לא.אם כי יש מן הספרדים הסבורים שעה"ש הוא מוקדם יותר אך
המציאות אינה כזאת