נרו חנוכה

השאלה: אני רווק ושוכר דירת חדר בצד האחורי של הבניין, כך שאף אחד לא רואה את הנרות שאני מדליק. האם אני יכול להדליק בברכה?
אם לא- האם לקרוא לאדם נוסף שיבוא לראות את ההדלקה, מהווה פיתרון?
ב. אני חוזר מהעבודה בשעות הלילה (לאחר זמן ההדלקה), האם ניתן להדליק בברכה?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:27:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. הדלקה בזמן היא עם ברכה אפילו אין אדם בבית, וגם אין אדם שיראה את ההדלקה.
ב. במקרה כזה אפשר להדליק בבית. אבל עדיף אם אפשר שיהיו עוד אנשים בהדלקה.