ערבית של חג בפלג המנחה

השאלה:

1)האם מותר בערב סוכות להתפלל ערבית של ליל סוכות כבר בפלג המנחה והאם מותר להיכנס לסוכה ולאכול שם את סעודת ליל החג מבעוד יום לפני השקיעה?

2)האם מותר בערב שמחת תורה להתפלל ערבית של ליל שמחת תורה ולעשות הקפות כבר בפלג המנחה והאם יהיה מותר אחרי ערבית לקדש בסוכה את הקידוש לשמחת תורה ולאכול את סעודת החג? בשאלה זו אני מתכוון לחג בארץ שהוא גם שמיני עצרת וגם
שמחת תורה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) יש פוסקים הסבורים שדין לילה ראשון של סוכות כדין לילה ראשון של
פסח .
2) יש בפעולותיך מעין תרתי דסתרי, ולכן עדיף לקבל את החג
בזמנו