קטב מררי

השאלה: בסיעתא דשמיא ובהשתדלותינו!
השלום לך הרב!
שמעתי שבגמרא כתוב (כתוב את זה גם בק"ש על המיטה)שב3 השועות (ובעיקר ב9 הימים)יוצא שד שקוראים ל קטב מררי והוא הורג את כל מי שהוא פוגש(כביכול כדרך הטבע כמו תאונה וכ"ו...)ולפני שהוא הורג את אותו בן-אדם הבן-אדם רואה אותו שמעתי שבגלל זה צריך להשתדל א ללכת לבד
יש לי 2 שאלות
1.מדוע כשהלכים יחד זה עוזר?(הרי הוא יכול פשוט להרוג את שנינו)
2.איך הפשר להשמר ממנו?
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:31:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קטב מררי נמצא בעולם בשלשת השבועות הללו, כיוון שאלו שבועות המסוגלים להתעלות גדולה ובמקום זה אנו ירדנו, ואלו הם השדים המוזכרים, כל דבר שהיה צריך להיות שלם וכעת הוא בחסר. על כן ככל שתרבה באהבת חינם ואהבת הבריות ברור שתנצל מקטב מררי, וכן בהליכה תלך תמיד עם חברים (מחוץ לעיר) כדי להרבות אהבה ורעות, ההליכה מחוץ לעיר ביחידות היא גריעותא שאין אדם חברותי ולכן השדים באים אליו, אבל ככל שתרבה באהבת הרעים והחברים אי"ה תתגבר על כל המזיקים.