קרם לחג

השאלה: בס"ד=]

שלום כבוד הרב,
1)לאחרונה גיליתי שהשימוש בקרם לשיער בשבת הוא אסור.
עכשיו -השיער שלי זקוק ממש לקרם כדי להיראות טוב..
בשבת זה עיניין באמת חשוב(כי בשבת צריך להשקיע),אבל אם אסור אז אני לא שמה.
עוד שבוע חג השבועות-שבו יהיה 3 ימים של שבת- עכשיו אני חושבת שהשיער שלי לא ישרוד.
אני יכולה בין צאת השבת לכניסת החג להרטיב קצת את השיער,ולשים קרם?

2)אמרו לי שקרם נוזל -מותר בשבת, כל קרם הוא נוזלי, מה זה קרם מוצק?

3)אחותי הגדולה שבוע שעבר התעקשה שאני ייתן לה מהקרם, אני אמרתי לה שזה אסור, והיא בכל זאת רצתה, מותר לי לתת לה?

(לא לפרסם) תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:24:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קרם לשער אם הוא נוזלי אפשר למרוח על השער, הגדרת נזלי היא שאם את הופכת את הבקבוק הוא נשפך החוצה, למרות שיש לו צמיגות מסוימת.

אין לתת לאדם דבר איסור, אבל אם היא תקח מעצמה, אינך חייבת להסתכך איתה, את יכולה לומר לה שלדעתך זה אסור (אם זה מוצק), ואם היא תקח זה באחריותה.