ראש השנה

השאלה: שלום יש לי שאלה בנוגע לתשליך ,
השנה זאת שנה ראשונה שאנחנו עושים חג אצל ההורים של בעלי ולא אצל ההורים שלי, ההורים שלי גרים ליד הים כך שקל לי יותר בעניין הזה
ההורים של בעלי גרים ברעננה שם אין ים גם לא במרחק ראייה, אני מאוד רוצה לעבור את החוויה הזאת של ללכת לים ולהתפלל מה גם שהשנה הזאת הייתה שנה מאוד לא טובה עבורנו , השאלה היא האם אני יכולה ללכת לים לפני החג לעשות תשליך לבד או אולי אחרי החג ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:45:32 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

בהרבה קהילות (בייחוד חסידיות) עשו תשליך בעשרת ימי תשובה, הלכו לים בד"כ ביום ה´ בשבוע (השנה זה ח´ תשרי) ואז עשו תשליך. כמו כן את יכולה לעשות גם בראש השנה מכיוון שזה היה המנהג שלך וגם בח´ תשרי בים כיוון שגם זה היה מנהגך.

כתיבה וחתימה טובה

יהוד הלוי עמיחי