כיבוד הורים

השאלה: שלום רב,
ברצוני לשאול שאלה בנושא כיבוד הורים,
קשה לי מאוד לקבל את הדרך של אבי, את צורת התבטאויתיו, דיבורו ומעשיו שגורמים לי לכעסים רבים. איך אני יכולה להתמודד עם כעסים אלו?כיצד עליי לנהוג ביחס אליו, שכן פעמים רבות קשה לי אף להיות בנוכחותו לאור התבטאויותיו. וכן האם מותר לי להוכיח אותו על מעשיו אשר נוגדים את רוח ההלכה?
בתודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:00:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין להוכיח הורים, אפילו אם הם טועים, כדאי במקרים כאלו להעביר את הדברים על ידי אחרים, דהיינו ידידי ההורים שהם יכולים לומר מוסר. ואם אי אפשר יש להשתדל לא להתרגז ולקבל את הדברים בשמחה.

מועדים לשמחה