עונש לשון הרע

השאלה:

שלום כבוד הרב,
יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד, אם תוכל לענות על השאלה אני מאוד ישמח ואני מודה לך מכל הלב.

תודה רבה רבה מראש.

קראתי ושמעתי בשיעורי תורה שכשאדם מדבר לשון הרע על פלוני, אז חלק מהמצוות שלי עוברות אליו וחלק מהחטאים שלו עוברים אלי. כך שבעולם הבא הוא מקבל שכר על דברים שהוא לא עשה, כי דברו עליו לשון הרע.
בעיני זה פשוט לא נראה הוגן, יש למשל אנשים רשעים (גנבים, רוצחים, אנסים וכו) שמדברים עליהם הרבה מאוד לשון הרע. וככה הם למרות כל החטאים הנוראים שהם עשו עדיין זוכים להמון מצוות (שהם בעצם לא עשו בעצמם). עכשיו אם זה באמת ככה,אז למה שאני לא יעשה לעצמי מטרה אחת ברורה: פשוט לא לדבר לשון הרע. ואת כל שאר העברות אני יוכל לעשות, כי העברות של עוברות למישהו אחר (זה שדיבר עלי לשון הרע) ואני מקבל את המצוות שלו. ככה שאני מרוויח מכל הכיוונים כביכול.

הנושא הזה פשוט לא מובן לי ואני מאוד ישמח לקבל תשובה כדי שאני יוכל להמשיך להתחזק.
תודה רבה ושתהיה שבת שלום.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע ומכיר את כל 'התורה' הזאת והנהלת החשבונות הללו נתונה בידי שמים ולא בידי אדם, ולכן נראה לי שכל הדברים הללו נאמרו כדי להזהיר ולהתריע מפני לשון הרע.