השקפה

השאלה:

ערב טוב ומבורך לכבוד הרב. רציתי לברר כמה נושאים ואשמח
לעזרתך,תודה רבה מראש.

*לעניות דעתי אין הענווה באה להפחית מערך האדם,ואין כל מצווה
שירמסו אותו,השאלה שעולה מפה היא מה המדד, הנוסחא, הרעיון שיוכל לעזור לי לדעת מתי לוותר ומתי לא,מתי להגיב ומתי לשתוק,מתי למסור נפש ומתי לברוח.איני יודע עד כמה כולם מכירים את המצבים שאני רוצה להעלות אבל לצערנו זה קיים והייתי רוצה לדעת מהו רצון ה באותם מצבים,ויש כ"כ הרבה סיטואציות שונות,ולכן הייתי רוצה לדעת את העיקרון,השורש, היסוד כדי שאוכל להפעיל שיקול דעת נכון בכל מצב ומצב.

-שכן\קרוב משפחה\אדם במסגרת כזו או אחרת שלך\עובר אורח\ עבריין\אדם חזק\חבורה\מאפיה וכולי.

-נדחף\דוחף\מקלל\בז\מציק\גונב \מרביץ\מאיים\רוצה פרוטקשיין וכולי.

*לדוגמא לאחרונה הייתה כתבה על אדם שבטעות נכנס לכלא ולבסוף היה זכאי אבל בשהייתו במעצר אחד העצורים ביקש מימנו לתת לו את המזרון היחיד שיש לו והוא סירב,בזמן השינה העבריין שפך עליו נוזל רותח מקפה,סוכר, פלסטיק,ועכשיו הוא נכה לכל החיים.

העלתי סיטואציה קיצונית כזאת כדי להמחיש שעולם הפשע ולצערנו הרבה נוער אחריו ששיטתם היא אלימות נוראה לא יוותרו לאדם שלא ישפיל עצמו אליהם,והשאלה על מה מוסרים נפש ועל מה לא.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע לתת מפתח זהב לכל מצב, צריך לברר בכל מצב מה
התועלת ומה הנזק ומה תגרום עמידה על שלך ולפי"ז להתנהג.
במצבים קיצוניים צריך להיות חכם ולא צודק ולתת לגל לעבור מעליך.