ביאור פטום הקטורת

השאלה:

שלום לכבוד הרב.
מה הכונה בפרשת הקטורת:"פטמה לחצאין כשרה,לשליש ולרביע לא שמענו.אמר רבי יהודה זה הכלל אם כמידתה כשרה לחצאין".

אשמח אם תרחיב בתשובתך.

תודה וכל טוב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הפירוש כפי שכתבתי. בעשיית הקטורת משתמשים בחומרים המספיקים לשנה שלמה. ולפעמים נותרים עודפים. יחסי כמויות מדויקים. השאלה היא האם ניתן להכין קטורת בכמויות קטנות יותר בשמירת היחסים המתאימים בין החומרים השונים. וזאת השאלה שמציינת הבריתא, בכמות של חצי מכל הסממנים ודאי מותר ביחסים של שליש או רבע לא קבלנו מרבותינו.