אם מותר לשים רמקולים לשמיעת מוזיקה במקלחת?

השאלה:

אנו בונים בית חדש. האם מותר לשים רמקולים לשמיעת מוזיקה במקלחת?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט חשון תשע"ז 9:55

נפסק בשולחן ערוך (אורח חיים סימן פה סעיף ב)

"אפי' להרהר בדברי תורה , אסור בבית הכסא ובבית המרחץ ובמקום הטנופת, והוא המקום שיש בו צואה ומי רגלים. הגה: ואפי' הלכות המרחץ אסור ללמוד במרחץ. דברים של חול, מותר לאמרם שם בלשון הקדש".

והוסיף משנה ברורה (ס"ק ו ):"ויחשוב שם  חשבונות ביתו והוצאותיו כדי שלא יבא לידי הרהור ובשבת  יחשוב בבנינים וציורים נאים": ובס"ק ט  הוסיף "שאף שמותר לדבר שם בלשון הקודש - מ"מ מדת חסידות הוא להחמיר".

נמצאנו למדים שדברי תורה אסור לשמוע ולהרהר בבית המרחץ וכן מידת חסידות  אף לא לדבר בלשון הקודש . אך לשמוע  מוזיקה מותר.