ברור יהדות

השאלה: שלום לכולם. נודע לי לאחרונה ובצורה נורא מזעזעת שאני לא יהודי, אני עברתי ברית בצורה רגילה אני עד עכשיו חגגתי חגים בצורה יהודית לגמרי אני אוכל רק כשר. אבל אני יודע זאת(שאני לא יהודי) כי ההורים שלי יהודים מזויפים ואני בטוח בזאת כי אין הוכחה וודאית לזה שאני יהודי לפי המשפחה מחו"ל. תשמעו אני שבור לגמרי אני הנחתי את הכיפה שלי על השולחן והסתכלתי אליה ואמרתי מי אני? אין לי שום זהות שאני יכול להתגאות. אני פשוט בן אדם הרוס ושבור ואני לא יודע למי אני יכול לקרוא הדת שלי או העדה שלי. אני בן אדם חלול ללא שום עדה או זהות יהודית. אני הרוס טוטאלית כי כל זהותי נלקחה מימני!...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' ניסן תשע"ח 22:48

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. ברור יהדות הוא מיסודי התורה ויש לערוךם בירורים אלו רק בחסות בית הדין. על כן פנה לבית דין לברור יהדות, הם ידריכו אותך כיצד עורכים ברור זה.

ב. לפי הכתב אתה חי עד היום כיהודי, אם אמנם רצונך להמשיך לחיות כיהודי תגש לבית הדין לגיור והם יורו לך את הדרך תלך בה. דע לך שאם אתה מקיים מצוות ורוצה לשמורת את התורה כולה, אין זה מסובך כל כך לעבור גיור מהיר.

ג. ידועה תחושה זו שאתה מספר עליה, לצערי נתקלתי במספר מקרים כאלו שאדם מאבד את זהותו ברגע אחד (פעמים זה קורה לפני חתונה והשבר גדול ביותר). על כן למרות ה"כאוס" שלמווה תהליך כזה, עליך להתחזק באמונה בבורא עולם של  יטוש את  ישראל עמו והוא ינחה לך את הדרך הנכונה.

חג כשר ושמח