הנחת תפילין קטנים

השאלה:

מי שמניח תפילין קטנים  יחד  רש/רת ומכיר את הסופר וראה את הכתב והניח אותם יום יום אם בכל זאת אחרי שבע שנים צריכים בדיקה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | חשוון תשע"ה

נפסק בשולחן ערוך (או"ח סי' לט ס"י): "תפילין שהוחזקו בכשרות, אינם צריכים בדיקה לעולם. ואם אינו מניחן אלא לפרקים, צריכים בדיקה פעמים בשבוע".

וכתב המשנה ברורה (סימן לט ס"ק כו): "לעולם - שכל זמן שחיפויין שלם הרי הן בחזקתן מן הדין ואין חוששין שמא נמחקה אות מתוכן או ניקבה. ומ"מ נכון לבדקן מפני שמתקלקלין מפני הזיעה. ואם נקרע חיפוי הבתים או שנשרו במים צריכין בדיקה תיכף שמא נמחק הכתב או נתקלקל. וכל שצריך בדיקה מן הדין ואין לו מי שיבדוק ויתפור אותם מניחם בלא ברכה דלא שייך אוקמיה אחזקה כה"ג וכתב הח"א דה"ה אם מונחים במקום לח והכל לפי הענין".

וא"כ אתה יודע מה עבר על תפיליך (אם נרטבו, נתלחלחו וכד') ותנהג בהתאם לכך. בברכה יעקב