הרגשה של יציאת דם

השאלה: צהריים טובים, עשיתי בדיקת הפסק טהרה ביום שישי, ולאחר כמה שעות (זה היה כבר אחרי השקיעה כמובן) נדמה לי שהרגשתי הרגשה הלכתית (אני עדיין לומדת את הדברים האלה, התחתנתי רק לפני פחות משלושה שבועות, ועדיין לא לגמרי ברור לי כיצד ההרגשה הזאת אמורה להרגיש)... בכל אופן לא ראיתי דם אחרי ההרגשה הזאת והאמת היא שאני לא זוכרת אם ראיתי באותו הרגע הפרשה בגוון ירוק או לא... ייתכן שכן וייתכן שלא, בכל אופן חשבתי לעצמי שאולי זאת לא הרגשה הלכתית וגם לא היה דם אז התחלתי בשבעה נקיים למחרת בבוקר, ביצעתי בדיקה אחת בשעות הבוקר, ואז החלטתי שעדיף להחמיר ולהתייחס להרגשה שהייתה לי כאוסרת וחיכיתי עד סמוך לשקיעה וביצעתי בדיקת הפסק טהרה שיצאה תקינה... במוצאי שבת הרגשתי שוב את ההרגשה שהרגשתי בשישי ואז ראיתי הפרשה בגוון ירוק ונכנסתי לאתר שלכם לברר על דין הרגשה... וגיליתי שבמקרה כזה עליי פשוט לבצע בדיקה פנימית, וביצעתי והיא הייתה תקינה (גוון ירוק-צהוב)... אבל בשישי לא ביצעתי בדיקה אחרי ההרגשה שהייתה לי כי אז עוד לא ידעתי שכך עליי לנהוג במקרה כזה... אז השאלה שלי היא מתי עליי לטבול? האם במוצאי שבת - כלומר האם זה בסדר שביצעתי בדיקה ראשונה של שבעה נקיים בבוקר יום שבת ואז (אחרי שהחלטתי שההרגשה שהייתה לי בשישי אסרה אותי) עשיתי מחדש הפסק טהרה ביום שבת סמוך לשקיעה או שמכיוון שעשיתי בדיקה של שבעה נקיים בשבת בבוקר אז אין תוקף לבדיקת הפסק הטהרה שביצעתי בשבת סמוך לשקיעה? (ואז עליי לעשות הפסק טהרה מחדש היום?) או שבכלל ההרגשה שהרגשתי בשישי לא אסרה אותי מכיוון שלא ראיתי דם בצבע אוסר (ואולי ראיתי הפרשה בגוון ירוק) ולכן עליי לטבול ביום שישי? (אם אפשר כמובן להתייחס לבדיקת הפסק טהרה שביצעתי בשבת סמוך לשקיעה כבדיקה שניה של היום הראשון של שבעה נקיים). תודה מראש.

התשובה

מכון פוע"ה | י"ט אדר תש"פ 15:05

שלום וברכה.

כיוון שייתכן מאוד שמה שהרגשת ביום שישי איננו נחשב כלל הרגשה מבחינה הלכתית (ואז לא תהיה בעיה לטבול ביום שישי), הייתי מציע לברר את הנושא טלפונית עם אחד הרבנים של מכון פוע"ה 02-6515050.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה