ייחוס כהן

השאלה:

בס"ד
לכבוד הרב שילט"א שלום !
הגיע אליי חתן לשיחת מפגש לפני חופה שאערוך לו בעזה"י, ובאמתחתו כאילו מידע כי סבו מצד אביו היה כהן.

פרטי הבעיה:
סב החתן ניצול שואה היה . הגיע ארצה ונישא ליהודיה ילידת הארץ. כל השקפת חייו (עד שנפטר) היה בחילוניות גמורה מתוך כוונה מגמתית לדחוק את היותו למשפחה יהודית דתית.
לימים , כשהגיע אח החתן דנן לעול המצוות והועלה כפי המסורת לתורה כישראל - לחש הסב לבנו (אבי החתן) כי למעשה היה צריך להעלותו ככהן משום שאבי הסב היה כהן.
עד למשמע הבן (והנכד) כי אבי סב החתן היה כהן , אף לא אחד מהמשפחה המורחבת לא ידעה על כך.

זה החתן , שמגיע לחופה בימים אלו שואל האם צריך הוא כעת להתייחס למידע זה ( ששמעו הוא ואביו מהסבא) כי כהן הוא ?? זאת ועוד , האם יש לרשום בכתובה כי החתן כהן הוא ?

תודה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

צריך לברר זאת ואם לאמו או סבתו לא היה קשר אישי עם גוי ויש מסורת על כהונה במשפחה או רגלים לדבר כגון כיתוב ע"ג קברים וכד' צריך לרשום זאת בכתובה.