יתרת תרומה

השאלה:

בבית ספרנו אנו נערכים לקראת מסיבת חומש.
פנינו להורים והצענו להם לתרום עבור החומשים. לא נקבנו בסכום, וב"ה ההיענות היתה יפה וקיבלנו תרומות יותר מהסכום ששילמנו עבור החומשים.
האם אנו יכולים להשתמש ביתרה של הכסף עבור הוצאות אחרות של המסיבה או של כל דבר אחר הקשור לביה"ס, או שעלינו ליידע את ההורים ולהחזיר להם חלק מהסכום?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מלכתחילה, הייתם צריכים להודיע להורים שאם יאסף כסף יותר מן הנדרש לרכישת החומשים תשתמשו בו למימון המסיבה. בדיעבד אתם יכולים לעשות זאת ולהודיע על כך במסיבה. איני חושב שההורים תרמו לכלל בי"ס ולכן מן הראוי לא להפנות כספים אלו לביה"ס אלא להשתמש בכספים לצורך כתה זו כגון לרכוש את החומש הבא שהכיתה תלמד וכד'.