נדרים; מחשבות רעות

השאלה:

שלום לכבוד הרב
1.רציתי לשאול אם אני אומרת היום בע"ה בלי נדר (אני חושבת אמרתי בלי נדר) אני אשים כסף בקופת צדקה..ועד אחרי השקיעה לא שמתי ונגיד שמתי ב12 בלילה או 1 בלילה ואמרתי בבוקר אני חושבת"כל הנדרים שיעלו בפי או במחשבי אינם נדרים"טוב אם לא אמרתי את הנוסח הזה באותו יום אז אמרתי אתמול או משהו כזה.
2.רציתי לשאול אם אומרים בבוקר"כל הנדרים שיעלו במחשבתי או בפי אינם נדרים"אז גם אם אני אומרת נדר בשפתיים וחושבת בלב בענייני צדקה זה לא נחשב?
3.רציתי לשאול אם יש איזה נוסח של מחשבות רעות כאילו לא להתייחס לזה כי יש לי הרבה מחשבות רעות ואני מפחדת יש נוסח?או פשוט להתעלם ולא להתייחס?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. כדאי שתלמדי הלכות נדרים בקיצור שו"ע.
2. כנ"ל.
3. אין פטנט או סגולה, צריך להסיח את הדעת ממחשבות רעות.