ספר איוב

השאלה:

לא הבנתי את אחד המסרים של הספר. לכאורה אנו מאמינים באין יסורין בלא עוון (אמנם מחלוקת רש"י בברכות והרמב"ם במוה"נ בענין יסורין של אהבה). ועוד מאמינים בקבלת הדין, לפחות בבחינת "וידום אהרון". א"כ כיצד ה' מצדיק את איוב שקובל על הנהגת ה' ונוזף ברעיו על שהוכיחו אותו ואמרו שהוא חטא!

תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ספר איוב הוא העמוק שבין ספרי התנ"ך ל אניתן להסבירו במסגרת זו נכתבו עליו ספרים רבים.

ובכל זאת רק הערות קצרות גם הרמב"ם וגם הרמב"ן מסבירים שישנם יסורים שאינם מחמת עוון. איוב טען שלא חטא ומצד זה אין מגיעים לו יסורים. חבריו טענו שחטא וע"כ הוא סובל יסורים. הם חטאו בכך שהאשימו את איוב האשמות שוא מתוך רצון להצדיק כביכול את ה'. ה' כועס עליהם כי תפקידם היה לסעוד את איוב לעודדו ולנחמו ואל להאשימו כי אין אדם נתפס על צערו יש כאן הדרכה חשובה להתנהגות נכונה של אדם הרואה את עצמו ירא שמים.