שינוי בייעוד צדקה

השאלה:

שלום כבוד הרב,

שאלתי היא בנושא קופת צדקה. אני מחזיקה בבית שלי קופת צדקה שהבאתי מישיבה שהיתה מיועדת מלכתחילה שאחזיר את הקופה לאותה ישיבה אבל עכשיו החלטתי להעביר את קופת הצדקה לבית הכנסת שאני מתפללת בו. האם הדבר מותר? ואפשר להעביר את הקופה צדקה למקום אחר?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | אלול תשע"ד

שלום!

א. את צריכה להשיב את הקופה ומה שהצטבר בתוכה עד שהחלטת לשנות את יעודה לישיבה שנתנה לך את הקופה.

ב. אח"כ תקחי קופסה אחרת כקופה לצדקה.

ג. אם ייעדת את הקופה החדשה לבית כנסת אינך רשאית לשנות את יעודה. ועל כן הצעתי לא להחליט למי לתת אלא לאחר שהצטבר בקופסה סכום כסף תחליטי למי ליתנו.

בברכה, יעקב