אבטחה בשבת

השאלה: שלום,
הוצעה לי משרת אבטחה בחדר הבקרה של אבטחת האוניברסיטה העברית בירושלים- הר הצופים.
המשרה כוללת ישיבה בחדר הבקרה צפייה במצלמות הבטיחות, מענה לטלפונים במקרה הצורך והנפקת אישורי כניסה.
האזור המאובטח הוא אזור האוניברסיטה ומעונות הסטודנטים.
אני נדרשת לתת משמרות בשבת מדי פעם. האם זה מותר? שהרי אין פיקוח נפש של ממש אך העבודה הזו חייבת להתבצע ע"י מישהו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:05:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לשמש בתפקיד אבטחה בשבת אבל בתנאי שהטלפון יהיה של שבת (מכון צומ"ת.
הנפקת האישור אינני יודע כיצד עושים זאת, כדאי לברר את הנתנוים ולבדוק במכון צומת את הפרטים הטכניים.

כתיבה וחתימה טובה

יהוד הלוי עמיחי