אורחים חילונים בשבת

השאלה:

יש לנו זוג של חוזרים בשאלה (האישה). הם מוזמנים אצלנו לסעודה לכבוד חתן בשבת בצהריים (סעודה שניה). אני חושש שלמרות שהם גרים 40 דקות הליכה מאיתנו, כיוון שחילוניים יבוא ברכב. אולי היתי רוצה למנוע מהם, אך אם זה המצב, אז איך נוכל לאכול מנה שהכינו אותה אומנם לפני השבת אבל הסיעו אותה בשבת, מה כן אולי יש עיניין של עירוב, כיוון שהם באים מהרצליה לרעננה, ואולי אלה רשויות נפרדות.

אנא, כבוד הרב התייחס למצב הנתון, כי אם זה היה תלוי רק בי, לא היתי מזמין את הזוג בשבת כלל, מהחששות. אגב אולי הדעות שלי סתם מחמירות.
דרוש פה בירור רציני.

תודה רבה ושבת שלום.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שיבואו ברגל הם יודעים שאתה מעוניין שיבואו ברגל ואינך מטעה או גורם
להם. לגבי אוכל אין לאוכלו לא בשבת ולא בחול כיון שהם אינם
נאמנים על כשרות וכש"כ אם מביאים אותו בשבת. (איני חושב שהם
יסחבו אוכל בהליכה 40 דקות).