אחות שחוזרת ממשמרת סמוך לכניסת שבת

השאלה:

1. אם היא נוסעת בהסעה עם נוכרי כיון שעושה פיזור לאחיות היא עלולה להגיע יותר סמוך לכניסת שבת. אז האם להעדיף שתיסע עם אוטו שלה? אך מצד שני אם יש לה איזה עיכוב עם האוטו שלה אין לה פיתרון של נכרי שמסיע.
2. אם היא רוצה להתקלח לפני כניסת שבת, האם עדיף שתדליק נרות ותתנה שאינה מקבלת שבת ואז תתרחץ ותשים לב לשעה שתקבל שבת במועד.או שנחשוש שעלולה להיגרר בזמן שם. או שעדיף שתתרחץ קודם כיון שלגבי הדלקת הנר היא תיזהר יותר ובוודאי תסיים בזמן.
3. והאם רשאית לכתחילה לבקש מבעלה שידליק נרות כיון שאם לא תתרחץ לפני שבת תרגיש שלא בנוח כל השבת

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. בעקרון נראה שאם יש לה רכב תקין ותגיע זמן ניכר לפני ההסעה עדיף, אלא אם יש יתרון להסעה על פני רכבה תיסע בהסעה.
2. עדיף להתרחץ ואח"כ להדליק נרות.
3. רחצה בחמין בשבת אסורה. אך אם היא יכולה להתרחץ לפני שבת אלא שלא תספיק להדליק נרות בעצמה בזמן שבעלה ידליק ויברך.