איפור בשבת ובחגים

השאלה: בס"ד
שלום כבוד הרב
יש לי כמה שאלות בקשר לאיפור בחגים ושבת
השאלות דיי דומות אבל רציתי להיות בטוחה לגבי כל אחד מהם..
1.מותר להשתמש בצמר גפן (אחרי שהוא מוספג בנוזל) ? האם זה משנה אם זה לשימוש קוסמטי \ רפואי?
2.האם מותר לשים קרם פנים שהוא מאוד דליל (אבל לא נוזלי)? (במריחה \בטפיחות על העור)
3.הבנתי שאסור לשים מייק אפ מכיוון שמורחים אותו על העור,מותר לשים אותו רק ע´י טפיחות ולא במריחה? המייק אפ הוא בגוון מאוד דומה לשל העור שלי ולכן הוא משתלב טוב בעור
4.מותר לשים שפתון לחות ( בלי צבע ) וקרם ידיים (שהוא מאוד דליל ונספג מהר מאוד) ? (אני רגילה לשים אותם גם ביומיום)
5.האם מותר לשים קרם שיער שהוא מכיל גם שמנים? (אני לא בטוחה באיזה כמות השמנים- כלומר אם הם רובו של הקרם - אבל הקרם עצמו דיי שומני )

תודה מראש על התשובות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:22:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. יש בכך סחיטה.
2. בטפיחות אפשר.
3. מותר.
4. אם נעשה לרפואה אסור, ולנוי ג"כ אם החומר מוצק יש בו משום ממרח.
5. אפשר.

גמר חתימה טובה