איפור בשבת-לא יודעת מה לעשות

השאלה: בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול האם מותר להסיר איפור בשבת, חיפשתי את התשובה במקבץ התשובות וראיתי חילוקי דיעות חלק אומרים שכן מותר להתאפר ולהסיר אך ישנם חולקים לא להתאפר משום צביעה ולכן המלאכה אסורה.

לכן איני יודעת מה עליי לעשות? אני לא רוצה לחלל שבת חס ושלום לכן אשמח לדעת האם בכלל מותר להתאפר לפני שבת כשאני יודעת שאצטרך להסיר את האיפור ?

בתודה: הודיה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:57:32 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאם אשה שוטפת פנים באופן סתמי אפילו שהיא מורידה בכך את האיפור אין חחש, אולי יש לחוש בשטיפה מיוחדת להורדת האיפור, אבל שטיפה סתמית נראה שאין חשש אפילו שהיא מורידה את האיפור.
להניח איפור אין להתיר אלא באבקות שאינן נדבקות.