אירוע שמסתיים בשבת

השאלה: שלום לכבוד הרב,
אני עובדת במקום עבודה חילוני - וכחלק מההטבות במקום, מאורגן אירוע גדול (אטרקציה),ללא תשלום שאני מעוניינת להשתתף בו, אבל לפי מה ששמעתי, זמני הכניסה למקום(לפי החלטת מקום העבודה שלי)הם משעות הבוקר עד כחצי שעה לאחר כניסת השבת.האם מותר לי להשתתף בו?כמובן בשעות הבוקר המוקדמות.
אשמח לתשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:21:50 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה לא כדאי להשתתף בארוע עצמו שידוע שיהיה בכך חילול שבת, אולם אין אפשרות לאסור, דהיינו אם הדבר ממש חשוב לך את יכולה להשתתף בשעות הבוקר, שהרי השתתפותך בבוקר לא תשנה דבר על הפעילות בליל שבת, וכמו כן לא אסרו לקנות (ביום שישי) בחנות שהיא פתוחה בשבת.