ארוחה חלבית בשבת

השאלה:

שלום לרב, האם יש בעיה לאכול ארוחה חלבית בערב שבת? האם עדיף בשרית או שזה סובייקטיבי? האם יש הבחנה בין סעודת הערב לסעודת היום? האם זה תלוי במנהג הנהוג במשפחה מקדמא דנא? אשמח אם הרב יוכל להפנות אותנו למקור ההלכתי.

בברכה ובתודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ארוחה חלבית נחשבת בדרך כלל לארוחה לא מכובדת
האם ראית למשל חתונה שבה הגישו מאכלי חלב? האם סעודה חגיגית לכבוד נשיא ראש ממשלה וכדו' תהיה חלבית?
אפילו בשבועות עדות רבות נוהגות לאכול סעודות בשריות אלא שמקדימים לאחת מהן מאכלי חלב. עם זאת אם קשה למשפחה לאכול בשר בלילה והסעודה החלבית היא
חגיגית באמת. יש מקום להתיר אם זה נוח למשפחה.