אתר הפתוח בשבת

השאלה: בס"ד

שאלה קטנה ודי חשובה.
יש לי ידע בתיכנות ורציתי לשאול אותה כבר הרבה זמן ולא מצאתי את המקום.
השאלה שלי היא כזאת:
יש לי ידע בתיכנות ברוך ה´,ורציתי לדעת:
אם נניח מקבלים אותי לתכנת באתר הפתוח בשבת,אבל אני רק מתכנת בימי החול[כמובן שלא ביום שבת...],האם זה מותר?
מפני שאם אני מתכנת,מה שקורה זה שאנשים נכנסים בשבת לאתר שאני,בעצמי,תיכנתתי,ובגללי מחללים שבת.
ומצד שני,ממילא איש שרוצה לחלל שבת ולהיות על המחשב בשבת,יחלל שבת,אז זאת לא בעיה.
חוץ מזה,האם מותר לעזור לאתר בכל דרך אפשרית שהיא[כמו לדוגמא לנהל פורום..].

תודה,והמשך לילה טוב :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:50:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מותר לתכנת מכונית, כלי עבודה, מחרשה וכו´ למרות שאחר כך אנשים מסוימים יעבדו בשבת, לכן אם עשית תכנות ומכרת את הידע לאתר מסויים אפילו שהוא עובד שבת אתה לא אומר לו לעשות כן.
לנהל פורום שעובד בשבת זו בעיה שהרי אינך יכול להגיב לדברים שנכתבו אליך במיוחד לשבת. (אינני כל כך יודע מה דורש ניהול פורום, כתבתי לפי הבנתי).