בישול בשבת

השאלה:

שלום וברכה. מהו מנהג האשכנזים לגבי הוספת מים רותחים או
לפחות שהיס"ב לתבשיל מבושל, והאם יש הבדל בין שהוא ע"ג
הפלטה או שלא ע"ג. מהמשנ"ב ברנ"ג ורמ"א בשי"ח נראה כי
אין לאשכנזים דין של בישול אחר בישול בלח,האם זה כך?

 

 

 

התשובה

הרב יעקב אריאל |

 


מותר להוסיף מים רותחים מכלי שע"ג האש לכלי שע"ג האש רק בדרך
ישירה. כגון להוסיף מים למרק ישר מהמיחם. אם הוריד את התבשיל
מהפלטה והוא חם מותר להוסיף לו מים חמים אע"פ שאינם רותחים.
אולם אז אין להחזירו לפלטה אלא צריך להוסיף כלי שמפסיק בין
הפלטה לסיר כגון צלחת מתכת וכד'.וה"ה אם הוסיף מים רותחים לכלי
חם שאינו ע"ג האש יכול להניחו ע"ג פלטה בתוספת חציצה נוספת בין
הכלי לפלטה.

 

toraland whatsapp