בישול בשבת

השאלה: בס"ד
שלום לכבוד הרב!
האם מותר להשים גבינה צהובה על פיצה( ללא גבינה) שעל הפלטה בשבת?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:46:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גבינה צהובה מפוסטרת (החלב חומם ל 72 מעלות). על כן אם חום הפלטה יכול להביא את הגבינה הצהובה לחום גבוה יותר הרי זה אסור, אולם אם החום לא מגיע ל 72 מעלות אין בכך משום בישול (צריך לבדוק בערב שבת על ידי הנחת פיצה ולראות האם היא מגיעה לחום (72 מעלות) במהלך השבת).
אין במקרה כזה איסור נולד כיוון שהגבינה ראויה לאכילה קודם לכן, ונולד שייך בדבר שלא היה ראוי לאכילה וכעת ראוי לאכילה.
כמו כן לשיטות שאין להניח פת על פלטה בגלל איסור מכה בפטיש, א"כ גם פיצה זו אסור להניח על הפלטה.
עד שהדברים לא יתבררו מציאותית אין להניח.