בית כנסת

השאלה: אני התליך התחזקות ואני רוצה היום בעזרת השם ללכת לבית כנסת לקבלת שבת וערבית.
באיזה שעה בערך אני צריך להיות בבית כנסת? (אני גר בבאר שבע, אם זה משנה)
לתפילת ערבית צריך לבוא עם טלית?
כמה זמן בערך כל התפילה בשבת?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:26:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה הגיעה לאחר שבת, כך שאין משמעות בתשובה, אבל באופן עקרוני אין לובשים טלית בערבית (מלבד התימנים). כדאי להיות בבית הכנסת בשעת המנחה שזה בערך 19:20 עד סוף תפילת ערבית בערך 20:30. אבל צריך לברר בבית הכנסת את הזמנים המדויקים מכיוון שיש בכך הרבה מנהגים.