ברית בשבת

השאלה: שלום רב,
בננו נולד במזל טוב ביום שישי האחרון בשעה 17:50. האם ניתן לערוך את הברית ביום שישי הבא לפני הצהריים או שחובה להמתין לשבת ? יש לציין כי משפחותינו גרות במרוחק זו מזו ועריכת הברית בשבת עלולה לגרום הן לחילול שבת והן לפגיעה בשלום הבית ביני לבין בעלי.
אודה לתשובתיכם בהקדם,
אפרת

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:12:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה, חופה ומעשים טובים. שמחתי לקבל במוצאי שבת בשורות טובות בעם ישראל.

אין לעשות ברית ביום שישי כשהבן נולד כבר בשבת, היום השמיני שלו הוא שבת. אם המצב יגרום לחלול שבת, עדיף לפעמים לדחות ליום א´, אבל זה צריך לדעת את כל הנתונים שיכולים להגרם, עקב עשיית הברית בשבת.
לכן לכתחילה יש לעשות בשבת, אבל אם זה גורם לפגיעה בשלום בית וחשש חילול שבת, יש להתיעץ שוב עם רב, ויש מקרים שאפשר לדחות את הברית ליום א´.

שוב ברכה למזל טוב, הרבה שמחה ואושר