גזירת "שמא יקרא בשטרי הדיוטות" בשילוט

השאלה:

שלום לכבוד הרב

בשו"ע סימן ש"ז סעיף י"ב - מה הם הדברים הנאסרים לקריאה ע"פ סעיף זה (האם קיימים איסורים נוספים פרט לרשימת מוזמנים ורשימת מאכלים)?

האם קיים איסור על קריאת שילוט בשבת כגון:
א. שילוט של שמות רחובות
ב. רשימת השמות המצויה בכניסה לבניינים רבי קומות (הרשימה שנמצאת על תיבות הדואר או האינטרקום)
ג. השילוט של שם המשפחה שנמצא בפתחי הדירות (בתבליט או על הפעמון)?

תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כל שלשת המקרים שהבאת הוא לא זה שיצר והכין את הרשימה ואין לו יכולת לשנות בה על כן אין זה דומה לשטרי הדיוטות.

לעומת זאת להכין רשימה של 'עולים' לתורה ולקרות בה בשבת היא בעייתית.