גיל לחינוך

השאלה: שלום רב!
בני בן שנתיים והחלתי להסביר לו שבשבת אסור לו לגעת בצעצועים מוזיקליים או בצבעים על ידי כך שאמרתי לו "שבת".
עכשיו כשהוא רואה את המשחקים המוזיקלים שלו הוא ישר אומר שבת.
מאיזה גיל עלי להתחיל לחנך אותו ולהסביר לו?
וממתי וכמה זמן לשמור על הפרשי שעות בין בשר לחלב בגיל כזה.
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:08:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בגיל שנתיים עדיין אין גיל חנוך, ועל כן אין חובה למנוע אותו מכך, גיל חנוך הוא בערך גיל 5-6, שאז ילד מבין את מהות השבת והשביתה של הקב"ה מכל מלאכתו. על כן אין חובה למונעו אלא א"כ זה מפריע גם לכם, אז יש מקום שלא לתת לו לשחק במשחקים אלו.
גם לעניין בשר בחלב לא מאכילים ביחד אבל זה אחר זה בהפסקה מועטת ושטיפת פה הרי זה מותר. לאחר מכן בגיל 5-6 יש חובה להתחיל בחנוך להפרדה.