דוד שמש בשבת

השאלה: שלום רב,
הייתי בשבת בצימרים והגענו אליהם בערך שעה לפני שבת. הפעלנו את הדוד שמש, והשעון שהפעיל אותו הוא שונה מכל השעונים שראיתי עד עכשיו. כעקרון הוא היה אמור לפעול עוד חצי שעה מכניסת שבת. ניסיתי לסגור אותו אולם בגלל שזה שעון מוזר רק הפעלתי אותו לשעתיים נוספות. ולא הייתה אפשרות לסגור אותו באותו רגע כלל.
האם מותר להשתמש במים האלו בשבת? במוצאי שבת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:46:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שיש טעות בשאלה והכוונה היא לדוד חשמל, שהרי דוד שמש אפשר להשתמש בו, לפחות לחלק מהדעות אפילו בשבת, ואיננו מוגבל בזמן כל שהוא. וכנראה השאלה על דוד חשמל, שפעל שעתיים בשבת. ונראה שאם המים היו קרים בערב שבת ובושלו בשבת אין להשתמש בהם שהרי בושלו בשבת, אלא א"כ נתקררו בשבת. אולם אם התבשלו ערב שבת והבוילר שמר על חומם, אפשר להשתמש בהם מהזמן שהחום בבוילר לא הגיע לאפשרות של בישול המים הנכנסים.