האם מותר ללכת הסמוך לחיישני תאורה בשבת

השאלה: שימוש בתאורה סולארית עם חיישן תנועה בשבת. שלום רב, רכשתי 4 נורות קטנות להאיר את גרם המדרגות בגינה שמוביל הביתה. התאורה הינה תאורת לד סולארית. לאחר ההתקנה כיליתי שהמנורה נדלקת בעוצמה נמוכה כשמחשיך, אך בעת מעבר ליד החיישן היא מגבירה את התאורה ומאירה יותר. האם מותר להשתמש בשבת? העובר לא מתכוון להדליק את התאורה אלא לעבור (אפשר לעבור גם ללא התאורה - רק חשוך). מנגד התאורה בהחלט מאירה יותר. שבת שלום ותודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"א טבת תשע"ח 11:46

שלום

 מצורף קישור למאמר בנושא  ופסק הלכה מאתר מכון צמ"ת חיישני תאורה בשבת ומאמר של הרב ישראל רוזן זצ"ל לחץ כאן