הדלקת נרות שבת

השאלה:

שלום שבת אחרונה פרשת וארא פספסתי את הדלקת הנרות ב 4 דקות כניסת השבת הייתה ב 16:34 וב16:38 בעלי אמר שכבר אסור להדליק האם זה כך באמת?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ז טבת תשע"ח 14:41

ב"ה

שלום וברכה!

ראשית, ישר כח על רצונכם ועל המחשבה על שמירת השבת כראוי בזמנה, כה לחי!

מעיקר הדין, ניתן להדליק נרות ולעשות מלאכה עד סמוך לשקיעה, אך מכיוון שפעמים רבות הדבר יכול להביא לידי תקלה חכמים קבעו את זמן הדלקת נרות מספר דקות לפני כן.

לכן זמן הדלקת נרות כפי שנקבע הוא בין עשרים דקות לארבעים דקות לפני השקיעה, תלוי במקומות השונים, על מנת להרחיק את האדם מן התקלה.

אי לכך, מותר להדליק נרות גם מספר דקות אחרי זמן ההדלקה משום שעדיין זמן זה רחוק מהשקיעה ומאיסור המלאכה. בהתאם לשבת זו, ניתן להדליק נרות גם ב16:38.

כמו כן, מכיוון שאי הדלקת הנרות השבת היתה בשל טעות, אין חובה עליכם להדליק נר נוסף (כפי שעושים במקרה של שכחת הדלקת הנרות) מכיוון שהדבר נבע מטעות בתום לב.

מן הראוי הוא להשתדל ולהקפיד להדליק נרות בזמנם ולקבל את השבת מתוך שלווה, רוגע ונחת.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר