הולך לדרך רחוקה או רוכב על אופניים בשבת

השאלה: בס"ד
לכבוד הרבנים שלום
משפחתי הרחבה, הורי, הורי אשתי וגם משפחתי אינם שומרי שבת.
אני בס"ד עושה תשובה ומשתדל להראות דוגמא אישית לאמונה ודבקות.
בחגים ולשם שלום בית, אני נוהג ללכת ברגל כל מהלך שנדרש: גבעתיים-חולון-ראשון לציון, להורי, להוריה והביתה. דרך הערים ובכל זאת הליכה מרובה שאינה קלה משום שהיא נעשית בדר"כ בשעות הצהריים אחרי התפילה או אחרי ארוחה כבדה.
אם אזמין אלי אגרום לרבים לחלל שבת וחג.
האם לאור ההליכה המרובה ותוך הבנת וידיעת הסייגים שברכיבה על אופניים, עלי להעדיף רכיבה על הליכה?
לחילופין האם שניהם שווים במידת העבירה שבהם (מראית וכו´)
אוקיר תודה לעצתכם.
אברהם אבי אפרתי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:20:12 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ידועה דעת הבן איש חי בנושא האופניים, אולם נראה שאם היה רואה את מראה השבת כשכולם נוסעים באופניים, היה חוזר בו מדבריו. ואי אפשר להתיר לאחד כן ולאחד לא, דהיינו לכיבוד הורים כן לנסיעה לים לא, ובכך תותר השבת בישראל.
הדרך שאפשר לחשוב היא להתארח אצל חברים וידידים, או לנסוע ביום שישי ומוצאי שבת לבקר, ובכך גם לשמור את התא המשפחתי בשבת וגם לבקר את ההורים.

יישר כח על כל המאמץ, הדבר מראה על אהבת ד´ הגדולה המפעמת בך. עלה והתעלה.

חג שמח