הזזת תריס של מזגן בשבת

השאלה:

האם מותר להזיז תריס של מזגן בשבת, כאשר התריס נמצא על מצב קבוע ולא זז הלוך ושוב על ידי המנוע? הרי ברמת העיקרון כאשר אנו מזיזים את התריס, גם המנוע החשמלי זז ואנו יוצרים בתוכו זרם (כמו דינמו), ולכאורה יש איסור לעשות זאת בשבת.

התשובה

הרב אליעזר טוויק |

הדבר מותר. הזרם הוא חסר משמעות בעבורך. הוא אינו מורגש כלל בחושים, אין לך כל רצון בו, וזו גם לא הדרך הרגילה ליצור זרם במנוע. אם נאסור דבר זה, נצטרך גם לאסור אכילת מרק חם בעזרת כפית מתכת, כי הדבר יוצר בה זרם רגעי של אלקטרונים מהחלק החם לחלק הקר.