הכנה מקודש לחול?

השאלה: שלום. אני סטודנטית למקצוע תובעני במיוחד. מכיון שהנושא לא שייך לתחומי הקודש, אני משתדלת שלא ללמוד כלל במהלך השבת (ואף לא לקרוא חומר) שאלתי היא, בהנתן הלחץ המופעל עלי בזמן, האם ישנה בעיה הלכתית עם שינה בשבת לצורך מובהק של למידה בשעות הלילה שלאחריה? האין זה משום ´הכנה מקודש לחול´?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 9:52:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין איסור לישון, אולם אין להגיד שהשינה היא לצורך לימוד במוצ"ש, אבל אם לא מגדירים זאת כך, אפילו שברור שיועיל למוצ"ש. אפשר לישון בשבת.