הכנת תה בשבת

השאלה: הבנתי שכדי להככין תה כהלכה בשבת צריך למזוג מים מהמיחם לכוס, ורק אחרי זה לכוס נוספת, ורק אז מותר להכין. הייתי שמח אם תוכל להבהיר לי את העניין.
מדוע עושים כך?
יש הבדל בפסיקה בעניין, כי יש הרבה אנשים שאני מכיר שלא מקפידים.
אשמח לקבל מקורות לעיון והרחבה.
תודה,
אוריה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:01:32 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדרך הנכונה ביותר היא להכין תמצית מערב שבת, דהיינו לערות מים חמים על מספר שקקי תה, ולאחר מכן להוסיף את התמצית הזאת לתוך כוס תה, כך שהכל מבושל בערב שבת.
כשאין אפשרות לעשות מערב שבת אפשר להשתמש בעצה של בישול בכלי שלישי (מיחם, כוס, כוס)ואז לפי דעות מסוימות אין בכך בישול, ולכן אפשר לתת בכוס השנייה את התמצית.